Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

22/01/07: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΜΕ + πρόγραμμα κατάληψης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΜΕ
(22/01/2007)

Την Τετάρτη 10 Γενάρη ξεκίνησε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16, με δεδομένη τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να ψηφιστεί το Μάρτιο. Μετά από τους τακτικούς ελιγμούς της κυβέρνησης, ορίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να μας πιάσουν στον ύπνο και να μη βρουν μπροστά τους τις κοινωνικές αντιδράσεις που ξεσηκώνει μια τέτοια επιλογή. Παρόλα αυτά δόθηκε δυναμική απάντηση στις 10 Γενάρη με μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Χανιά, Πάτρα, Βόλος, κτλ) με την συμμετοχή των απεργών δασκάλων και καθηγητών, των φοιτητών και των μαθητών καθώς και στις 17 Γενάρη με δυναμικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μαχητική παρουσία μας στους δρόμους και οι 300 καταλήψεις πανελλαδικά στρίμωξαν την κυβέρνηση μ’ αποτέλεσμα ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της άθλιας προπαγάνδας και του στιγματισμού του πανεπιστημιακού ασύλου προσπαθώντας ν’ αποσπάσει την κοινωνική συναίνεση για τις αναδιαρθρωτικές πολιτικές του κεφαλαίου.
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, την υποβάθμιση της ήδη απαξιωμένης δημόσιας εκπαίδευσης και τη “νομιμοποίηση” των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στα δημόσια πανεπιστήμια (χορηγίες, έρευνα κτλ). Το πλαίσιο της γενικότερης αναδιαρθρωτικής πολιτικής στην εκπαίδευση συμπληρώνουν ο νόμος– πλαίσιο (κατάργηση ασύλου, θέσπιση ορίων φοίτησης, περικοπή δωρεάν συγγραμμάτων κτλ.) που η κυβέρνηση σπεύδει ν’ αναστήσει μετά την ολική αντίσταση του φοιτητικού κινήματος τον Μάη-Ιούνη καθώς και τα ψηφισμένα νομοσχέδια που αφορούν στην αξιολόγηση και στα ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ. Μέσω της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης προσπαθείται η δημιουργία του νέου μοντέλου του εργαζόμενου που οφείλει να είναι κινητικός, ευέλικτος και χωρίς συλλογικά δικαιώματα άρα εξατομικευμένος και ευάλωτος στις ορέξεις των αφεντικών!
Ο οδοστρωτήρας της εργασιακής και εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης οξύνει την εργασιακή ανασφάλεια που υπάρχει ήδη και βιώνουμε εμείς, οι φοιτητές των ΕΜΜΕ, που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε άμισθοι κάτω από την πρόφαση της πρακτικής άσκησης - μαθητείας. Όλοι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για απλήρωτη εργασία, εκμετάλλευση και κοροϊδία. Θεωρούμε πως το γενικευμένο καθεστώς της επισφαλούς-ελαστικής εργασίας κυριαρχεί πλέον μέσα στα πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές δουλεύουν και κάνουν έρευνες σε εργαστήρια απλήρωτοι και έξω από τις σχολές όπου, υπό τον εκβιασμό της ανεργίας, κυρίως νέοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κακοπληρωμένα 3ωρα και 4ωρα σε καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή μαύρης εργασίας. Βέβαια, τα προβλήματα της σχολής των ΕΜΜΕ δεν περιορίζονται στην πρακτική άσκηση αλλά επεκτείνονται στο κτιριακό ζήτημα και στην προσπάθεια αναπροσαρμογής των σπουδών στην κατεύθυνση της εξειδίκευσης. Επίσης, η διαγραφή μεταπτυχιακών φοιτητών από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή του νόμου πλαισίου και της ρύθμισης για ν+2 χρόνια φοίτησης.
Τώρα που η επίθεση ενάντια στα συμφέροντα και στο μέλλον μας κορυφώνεται, τώρα πρέπει να οξύνουμε και τον αγώνα μας! Με πολύμορφες δράσεις (καταλήψεις, πορείες, μπλοκαρίσματα δρόμων, παρεμβάσεις ενημέρωσης κ.α) και σε συντονισμό με άλλους φοιτητικούς συλλόγους και τα υπόλοιπα αντιστεκόμενα κομμάτια που πλήττονται άμεσα από τις αλλαγές αυτές (μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι και άνεργοι) πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση ενάντια στις προσταγές του κεφαλαίου. Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης καλούμε τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και τα συνδικάτα να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και επιπλέον απαιτούμε από την ΓΣΕΕ αντί να σκέφτεται την ίδρυση της Ακαδημίας Εργασίας να κηρύξει γενική απεργία ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Από εμάς όλους, από την ενεργή συμμετοχή μας, εξαρτάται η ανατροπή των κυβερνητικών επιλογών, η υπεράσπιση του εργασιακού μας μέλλοντος, η αξιοπρέπειά μας!
Έτσι όπως το φοιτητικό κίνημα με τη δυναμική του δράση πέτυχε το “πάγωμα” της εφαρμογής των νομοσχεδίων για αξιολόγηση - ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ και της ψήφισης του νόμου - πλαισίου τον Ιούνιο, με αγώνα διαρκείας θα νικήσουμε και πάλι.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ.
.
.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

'
'
Απαιτούμε:

-Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16
-Να μην εφαρμοστούν- να σταματήσουμε τα ψηφισμένα Νομοσχέδια για αξιολόγηση- ΙΔΒΕ- ΔΟΑΤΑΠ
-Να αποσυρθεί ο νόμος πλαίσιο
-Κάτω τα χέρια από το άσυλο
-Ούτε μια ώρα απλήρωτοι! Όχι στην άμισθη-επισφαλή εργασία
-Δωρεάν σπουδές, σίτιση, στέγαση, μεταφορές
-Καμία διαγραφή φοιτητών. Άρση της αντιδραστικής απόφασης της Γ.Σ. Τμήματος και της συγκεκριμένης αντιδραστικής ρύθμισης.
-Ενιαίο κτίριο που να καλύπτει όλες τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες του τμήματος.
-Καμία αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών!
-Καμία δίωξη αγωνιστών απ’τις πανεκπαιδευτικές πορείες. Άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των τριών προφυλακισμένων δια τα γεγονότα της 6ης Μάη Κ.Κατσαδούρο, Τ.Ζαντορόζνι (απ.πείνας από 29/11) και Γ.Κυριακόπουλο(απ.πείνας από 15/12).


Προχωράμε σε:

-Κατάληψη διαρκείας, με νέα Γενική Συνέλευση Φοιτητών τη Δευτέρα 29/1/2007 και ώρα 15.00 ( Καλαμιώτου Α’)
-Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/1/2007 (ώρα 12.00 Προπύλαια). Προσυγκέντρωση στις 11.00 στην Καπνικαρέα. Κατάληξη της πορείας έξω από το κτίριο της ΓΣΣΕ.
-Πορεία-συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΣΣΕ την Παρασκευή 26/1 στις 12.00 σε συντονισμό μ’άλλους φοιτητικούς συλλόγους στη κατεύθυνση της πίεσης για κήρυξη γενικής απεργίας καθώς και προετοιμασία αυτής μαζί με τους εργαζομένους.
-Ενιαίο συντονισμό με φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Συντονισμός και με άλλα κοινωνικά αντιστεκόμενα κομμάτια (άνεργοι, εργαζόμενοι, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές κοκ)
-Καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, μπλοκαρίσματα δρόμων και παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης σε συντονισμό με άλλους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
-Καθημερινή ανοιχτή συνέλευση κατάληψης. Η συνέλευση κατάληψης να έχει όλη την ευθύνη της κατάληψης και των εκδηλώσεων. Να μην έχει μόνο το ρόλο της εφαρμογής της απόφασης αλλά μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να είναι χώρος πραγματικής πολιτικής ζύμωσης και αντιπαράθεσης. Να γίνει προσπάθεια για κινηματική και πολιτική ενοποίηση όλων των συνιστωσών του κινήματος ( ανέργων, εργαζομένων, μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών κοκ). Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η κοινή δράση, ο περαιτέρω σχεδιασμός, ακόμα και μία πρόταση σε επόμενη Γ. Σ. Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιτίθεται στην απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου.
-Συμμετοχή του συλλόγου στο ενιαίο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, στη βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης χωρίς εκλεγμένο αντιπρόσωπο.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
'
'
προέκυψε από πρόταση της συνέλευσης κατάληψης
'
'
'
'
Προγραμμα Κατάληψης ΕΜΜΕ
/
ΤΡΙΤΗ
'
18:00 - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ -ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
20:00 - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "LITTLE MISS SUNSHINE"
/
ΤΕΤΑΡΤΗ
'
11:00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
/
ΠΕΜΠΤΗ
'
13:00 ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΣ, ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
18:00 - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ (ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ "NO MAN'S LAND ΚΑΙ I THE MOVIE...ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ)
΄΄
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
΄΄
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΣΣΕ
18:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ
[
ΣΑΒΒΑΤΟ
[
13:00 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ( ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)
'
ΚΥΡΙΑΚΗ
'
13:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
'
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΣΤΙΣ 3 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
΄'
'
Συνέλεσυη Κατάληψης ΕΜΜΕ