Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

26/01/07: ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-->ΠΡΑΞΗ 6η - ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ-->ΣΚΗΝΗ 2η

- πορείες - μπλοκαρίσματα δρόμων -
- μοιράσματα κειμένων - τρικάκια -
- συνθήματα σε τοίχους - στένσιλς - ανάρτηση πανό -
- καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών -
- μικροφωνικές εγκαταστάσεις -
- αφισοκολλήσεις -
...η λίστα δεν έχει τέλος...

Μετά την αφισοκόλληση(18/1) του κειμένου για την πρακτική άσκηση


σήμερα το απόγευμα κολλήθηκαν
  • αφισα που καλεί στο διήμερο εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο
  • αφίσα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας
  • ψήφισμα για τις κάμερες σε δημόσιους χώρους


24/01/07: ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ...ΕΜΜΕ + ΑΣΟΕΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Μετά το τέλος της μεγάλης παναθηναϊκής πορείας στις 24 Ιανουαρίου τα φοιτητικά μπλοκ διαλύονται στην Πανεπιστημίου και ανακοινώνεται ότι θα ακολουθήσει συντονιστικό...στην Ιατρική Σχολή στο Γουδί!!! Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΕΜΜΕ στα πλαίσια της απόφασης της Γ.Σ. και μετά από σχετική πρόταση σε Γενικές Συνελεύσεις 4 Συλλόγων καταλήγει να συμπορεύεται με την ΑΣΟΕΕ (πήρε απόφαση μέσω ψηφίσματος μετά από πρόταση του συλλόγου μας) ως τα γραφεία της ΓΣΕΕ σε μια λογική πίεσης προκειμένου να κηρύξει γενική απεργία και να αποσύρει κάθε ενδιαφέρον για την ίδρυση της Ακαδημίας Εργασίας.

Περίπου 600-700 άτομα συγκεντρώνονται πίσω από τα δύο πανό και συγκροτούν εξωτερικές αλυσίδες λόγω της ασφυκτικής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων (όλων των χρωμάτων). Στην πλατεία Κοραή η πορεία σταματά και διαδηλωτές απαιτούν να αφεθεί ελεύθερος νεαρός που μόλις είχαν "τσιμπήσει" τα σαϊνια του Βύρωνος να...περνάει από μπροστά τους! Αφού αφέθηκε ελεύθερος η πορεία συνέχισε στην Πανεπιστημίου, έστριψε Πατησίων, προσπέρασε το Πολυτεχνείο και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ στο υψος της Αλεξάνδρας. Φωνάχτηκαν συνθήματα, τοποθετήθηκε πανό της Κατάληψης ΕΜΜΕ ("ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΡΑ") και στην απόχώρηση οδεύοντας προς ΑΣΟΕΕ η πορεία άφησε τα σημάδια της με σπρέϊ σε κάποιους τοιχους της πόλης ( "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" κ.α.)Στη συνέχεια, οι δύο σύλλογοι συμμετείχαν κανονικά στο συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων όπου και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων..."Αποκλεισμός των γραφείων της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου απαιτώντας τη σύγκλιση πανεργατικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, την άμεση υποστήριξη τους στον αγώνα μας καθώς και να κλείσει την Ακαδημία Εργασίας. Προσυγκεντρωση στις 12 στο Κάτω Πολυτεχνείο."*οι φωτογραφίες δικές μας - δημοσιεύτηκαν και στο indy

*ρεπορταζ των κόκκινων αντι-ρεπόρτερ στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=642338

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΗΡΥΞΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

22/01/07: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ


Σήμερα, μετα τη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ όπου υπερψηφίστηκε (ή μάλλον πέρασε παμψηφί) η πρόταση της συνέλευσης κατάληψης πραγματοποιήθηκε μια αυθόρμητη κίνηση στη "γειτονιά" μας... Μετά από πρόταση μιας συμφοιτήτριας μας στο τέλος της ΓΣ πήραμε το πανό της προηγούμενης πορείας και συγκροτήσαμε ένα μπλόκ περίπου 80-100 φοιτητών το οποίο πραγματοποίησε πορεία στην περιοχή. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή Καλαμιώτου-Ερμού-Βουλής-Μητροπόλεως(στάση στο υπουργείο)-Μοναστηράκι-Αθηνάς-Αγίας Ειρήνης-Αιόλου-Ερμού-Καπνικαρέα. Μοιράστηκαν κείμενα της συνέλευσης κατάληψης και φωνάχτηκαν συνθήματα - όχι μόνο φοιτητικά. Αν και μόνοι μας, πραγματοποιήσαμε μια αυθόρμητη πορεία με ιδιαίτερο παλμό από άποψη συνθημάτων αλλά και συμμετοχής αν κρίνουμε ότι ήταν κάτι μη κεντρικό που αποφασίστηκε ξαφνικά. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια...

...ή μάλλον...ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ!

22/01/07: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΜΕ + πρόγραμμα κατάληψης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΜΕ
(22/01/2007)

Την Τετάρτη 10 Γενάρη ξεκίνησε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16, με δεδομένη τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να ψηφιστεί το Μάρτιο. Μετά από τους τακτικούς ελιγμούς της κυβέρνησης, ορίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να μας πιάσουν στον ύπνο και να μη βρουν μπροστά τους τις κοινωνικές αντιδράσεις που ξεσηκώνει μια τέτοια επιλογή. Παρόλα αυτά δόθηκε δυναμική απάντηση στις 10 Γενάρη με μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Χανιά, Πάτρα, Βόλος, κτλ) με την συμμετοχή των απεργών δασκάλων και καθηγητών, των φοιτητών και των μαθητών καθώς και στις 17 Γενάρη με δυναμικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μαχητική παρουσία μας στους δρόμους και οι 300 καταλήψεις πανελλαδικά στρίμωξαν την κυβέρνηση μ’ αποτέλεσμα ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της άθλιας προπαγάνδας και του στιγματισμού του πανεπιστημιακού ασύλου προσπαθώντας ν’ αποσπάσει την κοινωνική συναίνεση για τις αναδιαρθρωτικές πολιτικές του κεφαλαίου.
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, την υποβάθμιση της ήδη απαξιωμένης δημόσιας εκπαίδευσης και τη “νομιμοποίηση” των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στα δημόσια πανεπιστήμια (χορηγίες, έρευνα κτλ). Το πλαίσιο της γενικότερης αναδιαρθρωτικής πολιτικής στην εκπαίδευση συμπληρώνουν ο νόμος– πλαίσιο (κατάργηση ασύλου, θέσπιση ορίων φοίτησης, περικοπή δωρεάν συγγραμμάτων κτλ.) που η κυβέρνηση σπεύδει ν’ αναστήσει μετά την ολική αντίσταση του φοιτητικού κινήματος τον Μάη-Ιούνη καθώς και τα ψηφισμένα νομοσχέδια που αφορούν στην αξιολόγηση και στα ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ. Μέσω της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης προσπαθείται η δημιουργία του νέου μοντέλου του εργαζόμενου που οφείλει να είναι κινητικός, ευέλικτος και χωρίς συλλογικά δικαιώματα άρα εξατομικευμένος και ευάλωτος στις ορέξεις των αφεντικών!
Ο οδοστρωτήρας της εργασιακής και εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης οξύνει την εργασιακή ανασφάλεια που υπάρχει ήδη και βιώνουμε εμείς, οι φοιτητές των ΕΜΜΕ, που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε άμισθοι κάτω από την πρόφαση της πρακτικής άσκησης - μαθητείας. Όλοι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για απλήρωτη εργασία, εκμετάλλευση και κοροϊδία. Θεωρούμε πως το γενικευμένο καθεστώς της επισφαλούς-ελαστικής εργασίας κυριαρχεί πλέον μέσα στα πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές δουλεύουν και κάνουν έρευνες σε εργαστήρια απλήρωτοι και έξω από τις σχολές όπου, υπό τον εκβιασμό της ανεργίας, κυρίως νέοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κακοπληρωμένα 3ωρα και 4ωρα σε καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή μαύρης εργασίας. Βέβαια, τα προβλήματα της σχολής των ΕΜΜΕ δεν περιορίζονται στην πρακτική άσκηση αλλά επεκτείνονται στο κτιριακό ζήτημα και στην προσπάθεια αναπροσαρμογής των σπουδών στην κατεύθυνση της εξειδίκευσης. Επίσης, η διαγραφή μεταπτυχιακών φοιτητών από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή του νόμου πλαισίου και της ρύθμισης για ν+2 χρόνια φοίτησης.
Τώρα που η επίθεση ενάντια στα συμφέροντα και στο μέλλον μας κορυφώνεται, τώρα πρέπει να οξύνουμε και τον αγώνα μας! Με πολύμορφες δράσεις (καταλήψεις, πορείες, μπλοκαρίσματα δρόμων, παρεμβάσεις ενημέρωσης κ.α) και σε συντονισμό με άλλους φοιτητικούς συλλόγους και τα υπόλοιπα αντιστεκόμενα κομμάτια που πλήττονται άμεσα από τις αλλαγές αυτές (μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι και άνεργοι) πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση ενάντια στις προσταγές του κεφαλαίου. Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης καλούμε τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία και τα συνδικάτα να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και επιπλέον απαιτούμε από την ΓΣΕΕ αντί να σκέφτεται την ίδρυση της Ακαδημίας Εργασίας να κηρύξει γενική απεργία ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Από εμάς όλους, από την ενεργή συμμετοχή μας, εξαρτάται η ανατροπή των κυβερνητικών επιλογών, η υπεράσπιση του εργασιακού μας μέλλοντος, η αξιοπρέπειά μας!
Έτσι όπως το φοιτητικό κίνημα με τη δυναμική του δράση πέτυχε το “πάγωμα” της εφαρμογής των νομοσχεδίων για αξιολόγηση - ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ και της ψήφισης του νόμου - πλαισίου τον Ιούνιο, με αγώνα διαρκείας θα νικήσουμε και πάλι.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ.
.
.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

'
'
Απαιτούμε:

-Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16
-Να μην εφαρμοστούν- να σταματήσουμε τα ψηφισμένα Νομοσχέδια για αξιολόγηση- ΙΔΒΕ- ΔΟΑΤΑΠ
-Να αποσυρθεί ο νόμος πλαίσιο
-Κάτω τα χέρια από το άσυλο
-Ούτε μια ώρα απλήρωτοι! Όχι στην άμισθη-επισφαλή εργασία
-Δωρεάν σπουδές, σίτιση, στέγαση, μεταφορές
-Καμία διαγραφή φοιτητών. Άρση της αντιδραστικής απόφασης της Γ.Σ. Τμήματος και της συγκεκριμένης αντιδραστικής ρύθμισης.
-Ενιαίο κτίριο που να καλύπτει όλες τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες του τμήματος.
-Καμία αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών!
-Καμία δίωξη αγωνιστών απ’τις πανεκπαιδευτικές πορείες. Άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των τριών προφυλακισμένων δια τα γεγονότα της 6ης Μάη Κ.Κατσαδούρο, Τ.Ζαντορόζνι (απ.πείνας από 29/11) και Γ.Κυριακόπουλο(απ.πείνας από 15/12).


Προχωράμε σε:

-Κατάληψη διαρκείας, με νέα Γενική Συνέλευση Φοιτητών τη Δευτέρα 29/1/2007 και ώρα 15.00 ( Καλαμιώτου Α’)
-Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/1/2007 (ώρα 12.00 Προπύλαια). Προσυγκέντρωση στις 11.00 στην Καπνικαρέα. Κατάληξη της πορείας έξω από το κτίριο της ΓΣΣΕ.
-Πορεία-συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΣΣΕ την Παρασκευή 26/1 στις 12.00 σε συντονισμό μ’άλλους φοιτητικούς συλλόγους στη κατεύθυνση της πίεσης για κήρυξη γενικής απεργίας καθώς και προετοιμασία αυτής μαζί με τους εργαζομένους.
-Ενιαίο συντονισμό με φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Συντονισμός και με άλλα κοινωνικά αντιστεκόμενα κομμάτια (άνεργοι, εργαζόμενοι, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές κοκ)
-Καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, μπλοκαρίσματα δρόμων και παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης σε συντονισμό με άλλους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.
-Καθημερινή ανοιχτή συνέλευση κατάληψης. Η συνέλευση κατάληψης να έχει όλη την ευθύνη της κατάληψης και των εκδηλώσεων. Να μην έχει μόνο το ρόλο της εφαρμογής της απόφασης αλλά μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να είναι χώρος πραγματικής πολιτικής ζύμωσης και αντιπαράθεσης. Να γίνει προσπάθεια για κινηματική και πολιτική ενοποίηση όλων των συνιστωσών του κινήματος ( ανέργων, εργαζομένων, μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών κοκ). Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η κοινή δράση, ο περαιτέρω σχεδιασμός, ακόμα και μία πρόταση σε επόμενη Γ. Σ. Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιτίθεται στην απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου.
-Συμμετοχή του συλλόγου στο ενιαίο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, στη βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης χωρίς εκλεγμένο αντιπρόσωπο.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
'
'
προέκυψε από πρόταση της συνέλευσης κατάληψης
'
'
'
'
Προγραμμα Κατάληψης ΕΜΜΕ
/
ΤΡΙΤΗ
'
18:00 - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ -ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
20:00 - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "LITTLE MISS SUNSHINE"
/
ΤΕΤΑΡΤΗ
'
11:00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
/
ΠΕΜΠΤΗ
'
13:00 ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΣ, ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
18:00 - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ (ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ "NO MAN'S LAND ΚΑΙ I THE MOVIE...ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ)
΄΄
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
΄΄
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΣΣΕ
18:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ
[
ΣΑΒΒΑΤΟ
[
13:00 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ( ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ)
'
ΚΥΡΙΑΚΗ
'
13:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
'
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΣΤΙΣ 3 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
΄'
'
Συνέλεσυη Κατάληψης ΕΜΜΕ