Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

13/02/07: ΔΗΜΟΤΙΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!...ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!

Την Δευτέρα 12/2, γίναμε μάρτυρες ενός συμβάντος που αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα για όλους όσοι ζουν και κινούνται στην περιοχή, ο καθένας με τον τρόπο του: εμείς ως φοιτητές μιας σχολής που βρίσκεται σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας και οι μετανάστες-μικροπωλητές όντας αναγκασμένοι να περιφέρονται στους δρόμους πουλώντας την πραμάτειά τους ώστε να επιβιώσουν.
Συγκεκριμένα, χθες, τη Δευτέρα το απόγευμα ,στη συμβολή Μητροπόλεως και Αιόλου η δημοτική αστυνομία καταδίωξε και με εξαιρετική βιαιότητα ανάγκασε έναν μετανάστη να ξαπλώσει στο έδαφος με πρόσχημα την κατάσχεση του εμπορεύματος του. Μη έχοντας οι ίδιοι (ευτυχώς!) το δικαίωμα της σύλληψης παρά μόνο της σύστασης και της επιβολής προστίμου βρήκαν την ευκαιρία να « πουλήσουν τσαμπουκά» και να διοχετεύσουν τα κόμπλεξ τους , όπως συνήθως κάνουν, πάνω σε έναν μικροπωλητή-μετανάστη που όπως πολλοί άλλοι ζουν καθημερινά υπό το φόβο της απέλασής.
Μόλις αντιληφθήκαμε το γεγονός πολλοί φοιτητές από τη σχολή μας ,έχοντας και την εμπειρία πολλών παρόμοιων περιστατικών, τρέξαμε στο σημείο προσπαθώντας να εμποδίσουμε τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αστυνομίας και γιατί όχι και το έργο τους, δηλαδή να τρομοκρατούν τους μετανάστες-μικροπωλητές είτε με βίαιο τρόπο είτε επιβάλλοντας πρόστιμα. Σύμμαχοι μας σ’ αυτήν την προσπάθεια ήταν και πλήθος κόσμου που ήταν παρόν και μ’ όλα τα μέσα (βρίσιμο, σπρώξιμο, δαγκωματιές, χειροδικία κτλ.) προσπαθήσαμε να αντιστρέψουμε αυτή την συνθήκη… κάτι που καταφέραμε : ο μετανάστης ξέφυγε από τα χέρια των μπάτσων και εμείς δώσαμε την ελάχιστη απάντηση απέναντι στη βία που διαχειρίζονται οι « δημοτικοί υπάλληλοι » θύματά της οποίας συχνά πέφτουν οι μικροπωλητές. Ήταν μια πράξη που κάθε άλλο παρά άρεσε στο πληγωμένο «εγώ» της δημοτικής αστυνομίας που με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας προσήγαγαν 2 περαστικούς μήπως και εξιλεωθούν. Εμείς απέναντι σ’ όλα αυτά δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΜΕ
12/02/07:Πρόγραμμα Κατάληψης (12/2/2007- 20/2/2007)
Τρίτη 13/02: 12.00: Μικροφωνική στην Καπνικαρέα - παρέμβαση αντιπληροφόρησης 17.30: Συνέλευση κατάληψης και κουβέντα για τα εκπαιδευτικά ( νόμος πλάισιο ― αξιολόγηση- άσυλο)
Τετάρτη 14/02: 10.00: Προσυγκέντρωση στην Καπνικαρέα Και 11.00: Συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Αττικής για παρέμβαση και πορεία σε λαϊκές γειτονιές με κατάληξη στο Υπουργείο Εργασίας 18.00: Συνέλευση κατάληψης. Θα συζητηθεί και η συμμετοχή μας στην πορεία και στο Συντονιστικό της επόμενης μέρας.
Πέμπτη 15/02: 13.00: Προσυγκέντρωση στην Καπνικαρέα και 14.00: Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο για συμμετοχή στην πορεία και στη συνέχεια στο συντονιστικό
Παρασκευή 16/02: 12.00: Προσυγκέντρωση στην Καπνικαρέα Και 13.00: Αποκλεισμός και παρέμβαση του σταθμού Λαρίσης του ΟΣΕ με στόχο το μπλοκάρισμα κυκλοφορίας των εμπορευμάτων.
Καθημερινή Συνέλευση Κατάληψης στις 18.00 (εκτός από Σάββατο και Καθαρά Δευτέρα)
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20/2/2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00