Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007

23/02/07: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 22ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ…
Οι φοιτητές βρισκόμαστε στην όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων με 330 κατειλημμένα τμήματα και με συντονισμένες δράσεις να οργανώνονται πλέον σε όλη την Ελλάδα. Με καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, κλεισίματα δρόμων, αποκλεισμούς σιδηροδρομικών σταθμών, συναυλίες, εκδηλώσεις, αυθόρμητες πορείες σε λαϊκές γειτονιές κ.α. διαψεύδουμε έμπρακτα τις παραφιλολογίες περί σταματήματος των κινητοποιήσεων μας. Ενώ το κράτος δείχνει να έχει κάμψει τις αντιστάσεις στο φοιτητικό μέτωπο καταθέτοντας το νόμο-πλαίσιο, οι φοιτητές συνεχίζουμε να επιλέγομε τη ρήξη με τις κυβερνητικές πολιτικές, οξύνοντας τον αγώνα. Η προχθεσινή πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία (22/2/2007) με 30.000 διαδηλωτές στο δρόμο ήταν η μαζικότερη των τελευταίων εβδομάδων. Πλήθος φοιτητών επέλεξε την επίθεση δημιουργώντας πολλές εστίες έντασης κατά τη διάρκεια της πορείας με αποκορύφωμα τις εκτεταμένες συγκρούσεις στη Βουλή, στις οποίες οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ρίψεις χημικών, ξυλοδαρμούς και μία σύλληψη. Ο βαριά τραυματισμένος διαδηλωτής νοσηλεύεται φρουρούμενος αναμένοντας να οριστεί δικάσιμος ενώ τον βαραίνουν ανυπόστατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Το ίδιο απόγευμα εκατοντάδες φοιτητών πορεύτηκαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο συλληφθέντα φοιτητή, προς τη ΓΑΔΑ με τα ΜΑΤ να έχουν την πορεία σε ασφυκτικό κλοιό και να προκαλούν, δείχνοντας εξαρχής τις διαθέσεις τους για το τι θα ακολουθούσε. Στην επιστροφή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας διμοιρίες επιτέθηκαν συντονισμένα σπάζοντας την πορεία στα δύο με τη χρήση ασφυξιογόνων, δακρυγόνων και ωμής βίας με αποτέλεσμα μόνο μικρό μέρος της πορείας να συνεχιστεί προς την πλατεία Βικτορίας. Η επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίστηκε με την καταδίωξη των διαδηλωτών στα στενά των Εξαρχείων όπου προέβησαν σε μία σύλληψη. Ο συλληφθείς φοιτητής αφού τραυματίστηκε σοβαρά αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για 5 πλημμελήματα και κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα οριστεί δικάσιμος.
Η απρόκλητη επίθεση στην πορεία προς τη ΓΑΔΑ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προσχεδιασμένη, ήταν πολιτική απόφαση. Το κράτος για άλλη μια φορά θέλει να καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιστεί τις επιταγές του κεφαλαίου ακόμα και αν χρειαστεί να χάσει το δημοκρατικό του προσωπείο. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση πρέπει να ολοκληρωθεί, οι εταιρίες πρέπει να μπουν στις σχολές και οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης πρέπει να καταπνιγεί ιδιαίτερα όταν συνιστώσες του κινήματος πραγματοποιούν αυθόρμητες και δυναμικές δράσεις υιοθετώντας επιθετικές λογικές απέναντι στην εξουσία. Λογικές αμφισβήτησης τις οποίες το σύστημα επιδιώκει να διαστρεβλώσει και να ενσωματώσει και μέσω των ΜΜΕ. Σε μας ο ρόλος των μέσων ήταν και θα είναι σαφής: ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, την ανάγκη για τηλεθέαση και εξυπηρετώντας τα κέντρα εξουσίας στα οποία ανήκουν «κατασκευάζουν», ανακατασκευάζουν και πωλούν την εικόνα του φοιτητικού κινήματος διαστρεβλώνοντας το μήνυμα του με απώτερο σκοπό την επιβολή στην κοινωνική συνείδηση της λογικής περί επιστροφής στην τάξη και την κανονικότητα.
Κατασταλτικές μεθοδεύσεις όπως της περασμένης Πέμπτης δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, είναι ο κανόνας.
Είναι η πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κοινωνικά κομμάτια που διεκδικούν ρόλο στην πολιτική διαδικασία ( συμβασιούχοι, ναυτεργάτες, δάσκαλοι, μαθητές κ.α.), οξύνοντας τα μέτωπα αντιπαράθεσης είτε με την εργοδοσία είτε με τους επίσημους ολοκληρωτικούς θεσμούς που ελέγχουν όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας προς όφελος της άρχουσας τάξης.
Το εκπαιδευτικό όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση, δεν θα λήξει εδώ. Επιλέξαμε την ολοκληρωτική αντιπαράθεση με την συντελούμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η καταστολή οι συλλήψεις και η συκοφάντηση των αγωνιστών μέσω των ΜΜΕ, δεν θα κάμψουν τις αντιστάσεις μας,
αντίθετα…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22ης/ 2/ 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2/2007 (11.00)


ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΜΕ
*βίντεο από το πέσιμο στην πορεία προς ΓΑΔΑ
-->http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=661594

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ