Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2007

08/01/07: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΜΜΕ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
(8- 1-2007)


Την Τετάρτη 10 Γενάρη ξεκινά, στο ελληνικό κοινοβούλιο, η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16, με δεδομένη τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να ψηφιστεί το Μάρτιο. Μετά από τους τακτικούς ελιγμούς της κυβέρνησης, ορίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να μας πιάσουν στον ύπνο και να μη βρουν μπροστά τους τις κοινωνικές αντιδράσεις που ξεσηκώνει μια τέτοια επιλογή. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, την υποβάθμιση της ήδη απαξιωμένης δημόσιας εκπαίδευσης και τη «νομιμοποίηση» των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στα δημόσια πανεπιστήμια ( χορηγίες, έρευνα κτλ). Το πλαίσιο της γενικότερης αναδιαρθρωτικής πολιτικής στην εκπαίδευση συμπληρώνουν ο νόμος - πλαίσιο, που ψηφίζεται το Μάρτιο και τα ψηφισμένα νομοσχέδια που αφορούν στην αξιολόγηση και στα ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ. Μέσω της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης προσπαθείται η δημιουργία του νέου μοντέλου του εργαζόμενου που οφείλει να είναι κινητικός, ευέλικτος και χωρίς συλλογικά δικαιώματα! Ο οδοστρωτήρας της εργασιακής και εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης οξύνει την εργασιακή ανασφάλεια που υπάρχει ήδη και βιώνουμε εμείς, οι φοιτητές των ΕΜΜΕ, που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε άμισθοι κάτω από την πρόφαση της πρακτικής άσκησης - μαθητείας. Όλοι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για απλήρωτη εργασία, εκμετάλλευση και κοροϊδία. Βέβαια, τα προβλήματα της σχολής των ΕΜΜΕ δεν περιορίζονται στην πρακτική άσκηση αλλά επεκτείνονται στο κτιριακό ζήτημα και στην προσπά8εια αναπροσαρμογής των σπουδών στην κατεύθυνση της εξειδίκευσης. Επίσης, η διαγραφή μεταπτυχιακών φοιτητών από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή του νόμου πλαισίου και της ρύθμισης για ν+2 χρόνια φοίτησης. Τώρα που η επίθεση ενάντια στα συμφέροντα και στο μέλλον μας κορυφώνεται, τώρα πρέπει να οξύνουμε και τον αγώνα μας! Με πολύμορφες δράσεις (καταλήψεις, πορείες, μπλοκαρίσματα δρόμων, παρεμβάσεις ενημέρωσης κ.α) και σε συντονισμό με άλλους φοιτητικούς συλλόγους και τα υπόλοιπα αντιστεκόμενα κομμάτια που πλήττονται άμεσα από τις αλλαγές αυτές (μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι και άνεργοι) πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση ενάντια στις προσταγές του κεφαλαίου. Από εμάς όλους, από την ενεργή συμμετοχή μας, εξαρτάται η ανατροπή των κυβερνητικών επιλογών, η υπεράσπιση του εργασιακού μας μέλλοντος, η αξιοπρέπειά μας! Έτσι όπως το φοιτητικό κίνημα με τη δυναμική του δράση πέτυχε το “πάγωμα” της εφαρμογής των νομοσχεδίων για αξιολόγηση - ΙΔΒΕ - ΔΟΑΤΑΠ και της ψήφισης του νόμου - πλαισίου τον Ιούνιο, με αγώνα διαρκείας θα νικήσουμε και πάλι.
Καμία συναίνεση σε εκπαιδευτική και εργασιακή αναδιάρθρωση.
Απαιτούμε
  • Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16
  • Να μην εφαρμοστούν – να σταματήσουμε τα ψηφισμένα νομοσχέδια για αξιολόγηση – ΙΔΒΕ – ΔΟΑΤΑΠ
  • Να αποσυρθεί ο νόμος πλαίσιο
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο
  • Ούτε μια ώρα απλήρωτοι! Όχι στην άμισθη εργασία
  • Δωρεάν σπουδές, σίτιση, στέγαση, μεταφορές
  • Καμία διαγραφή φοιτητών. Άρση της αντιδραστικής απόφασης της Γ.Σ Τμήματος.

Προχωράμε σε

  • Συντονισμό με φοιτητικούς συλλόγους μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Συντονισμός και με άλλα κοινωνικά αντιστεκόμενα κομμάτια ( άνεργοι, εργαζόμενοι, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές κοκ)
  • Καθημερινή συνέλευση κατάληψης
  • Κατάληψη διαρκείας με νέα Γενική Συνέλευση φοιτητών, τη Δευτέρα 15/1/2007 και ώρα 15.00 (Καλαμιώτου Α’)
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη γενική συνέλεση Τμήματος την Τρίτη 11.00 στη Σταδίου 5.
  • Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/1/2007 ( ώρα 12.00, Προπύλαια). Προσυγκέντρωση στις 11.00 στην Καπνικαρέα..
  • Περικύκλωση της Βουλής την Τετάρτη στις 18.00

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ