Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

15/01/07: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΜΕ 15/1/07



Με πρόφαση την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία δίκτυο ηλεκτρονικής παρακολούθησης με εκατοντάδες κάμερες να καταγράφουν σε δρόμους ,πλατείες ,γειτονιές και εργασιακούς χώρους όλης της χώρας.
Οι κάμερες που συνεχίζουν να ελέγχουν κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής στις πόλεις μας με πρόσχημα τη διαχείριση της κυκλοφορίας ,έρχονται, στη ουσία , να ενισχύσουν την προσπάθεια του ελληνικού κράτους για την πλήρη πειθάρχηση στις προσταγές του κεφαλαίου και τον καθολικό έλεγχο ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας.
Ειδικό βάρος στην επιχείρηση γενικευμένης κοινωνικής επιτήρησης έχει η παρακολούθηση κοινωνικών κομματιών και πολιτικών χώρων που αντιστέκονται έμπρακτα στα σχέδια της εξουσίας.

Από τις 12/1 εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές του υπουργείου δημόσιας τάξης και της δημοκρατικής συσπείρωσης για τις λαικές ελευθερίες και την αλληλεγγύη,
κατά του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρηση, με το υπουργείο δημόσιας τάξης να επιζητά την διεύρυνση της παρακολούθησης και για ζητήματα ασφαλείας.

Καταδικάζουμε και τασσόμαστε ενάντια σε κάθε απόπειρα περιστολής ατομικών και πολιτικών ελευθεριών.
Επικροτούμε κάθε συλλογική ή ατομική κίνηση που στρέφεται ενάντια στα συστήματα ασφαλείας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους διώκονται για καταστροφή καμερών.


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ