Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007

15/02/07: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΖΩΗ


Ζούμε όλοι σε μια μητρόπολη των Βαλκανίων που διακινούνται εμπορεύματα με τρελή ταχύτητα. Ο κούριερ που μεταφέρει έγγραφα/πλαστικό φαΐ, η τηλεφωνήτρια που μεταφέρει πληροφορίες, ο οδηγός που μεταφέρει την εργατική του δύναμη μποτιλιαρισμένος από/προς την δουλειά, οι οδηγοί του ΟΣΕ που βλέπουν στα τριήμερα να μεταφέρεται απίστευτα ποσά εμπορεύματος-ανθρώπων ανάλογα με τα θεαματικά/κερδοσκοπικά πανηγύρια που θα στηθούν, ο φοιτητής που αποτιμά την ενσωμάτωση πακέτων γνώσεων μέσω των εξετάσεων/αξιολόγησης, όλοι αυτοί νοιώθουν καθημερινά την αλλοτρίωση/τρέλλα του να παράγεις/να εργάζεσαι/να σε διασκεδάζουν συνεχώς με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος κι όχι την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Κάποιοι από εμάς στηρίζοντας τις φοιτητικές καταλήψεις παλεύουμε ενάντια στις προσταγές του εμπορεύματος στον χώρο του Πανεπιστημίου, σταματάμε την παραγωγή ανέργων/ελαστικών/επισφαλών ή και καριεριστών εργαζόμενων για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και ζητάμε απ’ την κοινωνία να σταματήσει λίγο την κούρσα προς την περιβαλλοντική/κοινωνική/ανθρωπιστική καταστροφή που μας οδηγεί ο καπιταλισμός και να αναρωτηθεί: πόσο διαφορετικά θα ήταν άραγε αν με όπλα τις καταλήψεις/τις απεργίες/τα μπλοκαρίσματα παίρναμε ξανάπίσω τον χρόνο, τον χώρο, την ανθρώπινη επικοινωνία, την δημιουργικότητα την γνώση που μας κλέβουν καθημερινά; Απαλλαγμένοι από σχέσεις ιδιοκτησίας και «ειδήμονες». Αυτοοργανωμένα, αυτόνομα, ζωντανά

*μοιράστηκε πρωτοβουλιακά από καταληψία των ΕΜΜΕ στη διάρκεια του αποκλεισμού του ΟΣΕ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13.ΟΟ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ! ΝΑ'ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ (ΩΡΑ: 13.00) ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ.
ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ) ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ. ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ!



ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

13/02/07: ΔΗΜΟΤΙΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!...ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!

Την Δευτέρα 12/2, γίναμε μάρτυρες ενός συμβάντος που αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα για όλους όσοι ζουν και κινούνται στην περιοχή, ο καθένας με τον τρόπο του: εμείς ως φοιτητές μιας σχολής που βρίσκεται σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας και οι μετανάστες-μικροπωλητές όντας αναγκασμένοι να περιφέρονται στους δρόμους πουλώντας την πραμάτειά τους ώστε να επιβιώσουν.
Συγκεκριμένα, χθες, τη Δευτέρα το απόγευμα ,στη συμβολή Μητροπόλεως και Αιόλου η δημοτική αστυνομία καταδίωξε και με εξαιρετική βιαιότητα ανάγκασε έναν μετανάστη να ξαπλώσει στο έδαφος με πρόσχημα την κατάσχεση του εμπορεύματος του. Μη έχοντας οι ίδιοι (ευτυχώς!) το δικαίωμα της σύλληψης παρά μόνο της σύστασης και της επιβολής προστίμου βρήκαν την ευκαιρία να « πουλήσουν τσαμπουκά» και να διοχετεύσουν τα κόμπλεξ τους , όπως συνήθως κάνουν, πάνω σε έναν μικροπωλητή-μετανάστη που όπως πολλοί άλλοι ζουν καθημερινά υπό το φόβο της απέλασής.
Μόλις αντιληφθήκαμε το γεγονός πολλοί φοιτητές από τη σχολή μας ,έχοντας και την εμπειρία πολλών παρόμοιων περιστατικών, τρέξαμε στο σημείο προσπαθώντας να εμποδίσουμε τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αστυνομίας και γιατί όχι και το έργο τους, δηλαδή να τρομοκρατούν τους μετανάστες-μικροπωλητές είτε με βίαιο τρόπο είτε επιβάλλοντας πρόστιμα. Σύμμαχοι μας σ’ αυτήν την προσπάθεια ήταν και πλήθος κόσμου που ήταν παρόν και μ’ όλα τα μέσα (βρίσιμο, σπρώξιμο, δαγκωματιές, χειροδικία κτλ.) προσπαθήσαμε να αντιστρέψουμε αυτή την συνθήκη… κάτι που καταφέραμε : ο μετανάστης ξέφυγε από τα χέρια των μπάτσων και εμείς δώσαμε την ελάχιστη απάντηση απέναντι στη βία που διαχειρίζονται οι « δημοτικοί υπάλληλοι » θύματά της οποίας συχνά πέφτουν οι μικροπωλητές. Ήταν μια πράξη που κάθε άλλο παρά άρεσε στο πληγωμένο «εγώ» της δημοτικής αστυνομίας που με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας προσήγαγαν 2 περαστικούς μήπως και εξιλεωθούν. Εμείς απέναντι σ’ όλα αυτά δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΜΜΕ
12/02/07:Πρόγραμμα Κατάληψης (12/2/2007- 20/2/2007)
Τρίτη 13/02: 12.00: Μικροφωνική στην Καπνικαρέα - παρέμβαση αντιπληροφόρησης 17.30: Συνέλευση κατάληψης και κουβέντα για τα εκπαιδευτικά ( νόμος πλάισιο ― αξιολόγηση- άσυλο)
Τετάρτη 14/02: 10.00: Προσυγκέντρωση στην Καπνικαρέα Και 11.00: Συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Αττικής για παρέμβαση και πορεία σε λαϊκές γειτονιές με κατάληξη στο Υπουργείο Εργασίας 18.00: Συνέλευση κατάληψης. Θα συζητηθεί και η συμμετοχή μας στην πορεία και στο Συντονιστικό της επόμενης μέρας.
Πέμπτη 15/02: 13.00: Προσυγκέντρωση στην Καπνικαρέα και 14.00: Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο για συμμετοχή στην πορεία και στη συνέχεια στο συντονιστικό
Παρασκευή 16/02: 12.00: Προσυγκέντρωση στην Καπνικαρέα Και 13.00: Αποκλεισμός και παρέμβαση του σταθμού Λαρίσης του ΟΣΕ με στόχο το μπλοκάρισμα κυκλοφορίας των εμπορευμάτων.
Καθημερινή Συνέλευση Κατάληψης στις 18.00 (εκτός από Σάββατο και Καθαρά Δευτέρα)
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20/2/2007 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00

Ένα από τα τρικάκια που μοιράσαμε στην τελευταία πορεία_Κάλεσμα για πορεία μέσα από λαϊκές γειτονιές πρός το Υπουργείο Εργασίας

Υλοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους σε πορεία την Τετάρτη 14/2/2007 με κατάληξη το Υπουργείο Εργασίας μέσα από λαϊκές γειτονιές (συγκέντρωση 11.00 στην πλατεία Αττικής) και προτείνουμε πανελλαδικό και συντονισμένο αποκλεισμό των σταθμών του ΟΣΕ με στόχο το μπλοκάρισμα κυκλοφορίας εμπορευμάτων.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Κατάληψη φοιτητικού συλλόγου Επικοινωνίας και ΜΜΕ