Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

16/04/07: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΜΜΕ - ΤΕΛΟΣ...(;)

Νέα από το μέτωπο:

Αντι-κατάληψη:
Η συνέλευση ΕΜΜΕ πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα αρκετά έντονο κλίμα με τους "ανεξάρτητους αγανακτισμένους φοιτητές" να συσπειρώνονται γύρω από τις αντιδραστικές δυνάμεις της σχολής (βλ. ΔΑΠ) , την ΠΑΣΠ να προσπαθεί να γίνει παράταξη στα ΕΜΜΕ και τη δεξιά του κινήματος (περί ΠΚΣ ο λόγος) να επιβεβαιώνει το ρόλο της μέσα σε αυτό. Κατακρίνει την..."θεοποίηση" της κατάληψης ως μέσου και το ίδιο το περιεχόμενό της και θυμάται τις περιβόητες εναλλακτικές μορφές πάλης μη αναγνωρίζοντας την ηττοπάθεια που σπέρνουν τέτοιες λογικές.

Απο πλευράς αγωνιστικού μπλοκ κατάληψης:
Εν ολίγοις...
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε 4ωρη συνέλευση κατάληψης που συμμετείχαμε περίπου 30 φοιτητές. Αποφασίσαμε να προτείνουμε τη συνέχιση της κατάληψης μέχρι τουλάχιστον την άλλη Δευτέρα με το ίδιο σκεπτικό που αποτυπώνεται και στην τελευταία αποφαση του συλλόγου το οποίο μιλούσε για δυνάμωμα ενός αγώνα που προσβλέπει σε συλλογική απαίτηση για την καταργηση του νόμου και όχι απλά για επί μέρους προσπάθεια μη εφαρμογής του στις σχολές.
*(η πρόταση της συνέλευσης κατάληψης για τη σημερινή ΓΣ θα ανέβει αύριο βράδυ στο blog. Εκτός των άλλων, σε αυτήν θίγονται και άλλα δύο ζητήματα σχετικά με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την εισαγωγή σε αστυνομικές, ιερατικές και στρατιωτικές σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων)

Και ξανά πίσω στη Γενική Συνέλευση:

Έγιναν τοποθετήσεις από 1 εκπρόσωπο "ανεξάρτητων αντι-κατάληψίων", 1 της ΔΑΠ, 2 της ΠΚΣ, 1 της ΠΑΣΠ (όλοι κατα της κατάληψης) και από 10κάτι φοιτητές άπό το μπλοκ κατάληψης. Βρεθήκαμε κυρίως να υπερασπιζόμαστε τον αγώνα και τα ως τώρα μέσα του και το πώς μπορούν αυτά να οδηγήσουν αν το θελουμε σε νίκη (ως προς την κατάργηση του νόμου πλαισίου).
Τελικά, η πρόταση της ΔΑΠ υπερψηφίστηκε και για να μιλήσουμε με αριθμούς:

ΔΑΠ: 55 *
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ: 46 (κατάληψη διαρκείας-εβδομαδιαία)
ΠΚΣ: 32 (καθόλου κατάληψη...άλλα μέσα)
ΠΑΣΠ: 9 (καθόλου κατάληψη...άλλα μέσα)

*στην ουσια πρόκειται για ΔΑΠ στηριζόμενη και από ανεξάρτητους. Οι δεύτεροι είχαν κατεβάσει 2 φορές πρόταση κατά του νόμου και της αναθεώρησης αλλά με ανοιχτη σχολή και ελεύθερη ατομική επιλογή (χμμ...) στις κινητοποιήσεις. Στηρίχθηκαν τη μια φορά από τη ΔΑΠ και σήμερα χωρίς να τοποθετηθούν επ'αυτού ανοιχτά στην ουσία στήριξαν-ψήφισαν την ΔΑΠ.


Και τώρα τι κάνουμε;
Αν και τα πράγματα είναι δυσοίωνα ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα και ακολούθησε αυθόρμητα μια σύντομη συνέλευση μεταξύ μας και δρομολογήθηκε η επόμενη. Για αρχή, αναγνωρίζουμε τι σημαίνει να "σπάνε" καταλήψεις. Αναγνωρίζουμε τι σημαίνει να οδεύουμε πλέον χωρίς αυτές. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, αλλά δεν απογοητευόμαστε. Προς το παρόν, μακριά από τις θεσμικές αγκυλώσεις που θέλοντας και μη υπάρχουν μέσα σε όργανα όπως είναι ο "Φοιτητικός Σύλογος" συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη ευελιξία, με παρεμβάσεις και σαμποτάζ. Συνεχίζουμε την πολιτική ζύμωση, κανουμε απολογισμό του εως τώρα(;) κινήματος, κριτική και αυτοκριτική, εκτιμούμε την κατάσταση και προχωράμε οργανώνοντας άμεσα τη δράση μας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η σιωπή μας θα είναι απλά επισφράγιση μιας ηττας.

Άστεγη καταληψίας στο Γαλατικό χωριό
ή Falballa
ή απλα ανταποκρίτρια από τα ΕΜΜΕ