Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

26/03/07: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ + ψηφισμα για Στεργίου

ΕΝΗΜΕΡΕΩΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ EMME ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Πορεία αλληλεγγύης
στον προφυλακισμένο συναγωνιστή Β.Στεργίου
και τους υπόλοιπους συλληφθέντες
που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 30/ 3 στις 16.00
(συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, στην Πατησίων)
με κατεύθυνση την Βουλή.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ Β. ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Ε.Μ.Μ.Ε.



Τη στιγμή που το φοιτητικό κίνημα μετρά 10 μήνες κινητοποιήσεων, οι φοιτητές εξακολουθούμε να επιλέγουμε το διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα και να κατεβαίνουμε στους δρόμους παρά την μεθοδευμένη προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απάντηση μας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.
Στις 8 Μάρτη, ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή ο νέος νόμος-πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 30.000 φοιτητές και αλληλέγγυοι. Στον έντονο παλμό της πορείας, και ενώ η κεφαλή της έφτανε στη Βουλή, η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη ρήψη χημικών, δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, ξυλοδαρμούς και μαζικές συλλήψεις. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες τραυματίες καθώς και 61 συλλήψεις. 52 από τους συλληφθέντες διώκονται με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ενώ 9 από αυτούς κατηγορούνται για κακουργήματα. Ορίζεται για όλους τακτική δικάσιμος, αφήνονται ελεύθεροι -κάποιοι με περιοριστικούς όρους και υπερβολικές εγγυήσεις- πλην ενός ο οποίος προφυλακίζεται. Πρόκειται για το Βασίλη Στεργίου ο οποίος συνελήφθη με πολλούς ακόμη στη διάρκεια άγριας και παρ’ ολίγον δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ σε τμήμα της πορείας στο ύψος της Μ. Βρετανίας. Συμμετείχε ως αλληλέγγυος στην πορεία σε μια κρίσιμη στιγμή ενός κινήματος που επιθυμεί και παλεύει να διευρυνθεί και προς άλλα κοινωνικά κομμάτια (μαθητές, δασκάλους, εργαζομένους κ.α.) και να παραμείνει κοινωνικά ανοιχτό. Η διαφορετική μεταχείριση του Β. Στεργίου από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι σαφές ότι βασίστηκε στο γεγονός της μη φοιτητικής του ιδιότητας. Αυτό, σε συνδυασμό με το δεδομένο της ενεργής πολιτικής και κοινωνικής του δράσης ως αναρχικού αλλά και συγκεκριμένα της προ 12ετίας σύλληψης του μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου (1995) και την έφοδο της αστυνομίας στο χώρο του ιδρύματος αποτέλεσαν το βασικό στοιχείο διαχωρισμού του από τους υπόλοιπους συλληφθέντες χωρίς να στοιχειοθετούνται κατά τα άλλα αληθείς κατηγορίες.
Σε μια στιγμή που έχει γίνει σαφές σε όλους μας ότι η δημοκρατία δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο σε όποιον αντιστέκεται, φωνάζει ή απλά διαδηλώνει, η στοχοποίηση και ποινικοποίηση πολιτικών χώρων και οι διώξεις λόγω πολιτικών φρονημάτων μας βρίσκουν όχι απλά ενάντιους αλλά κάθετα εχθρικούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & Μ.Μ.Ε.