Τρίτη 3 Απριλίου 2007

08/04/07: ...ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης της 30ης Μάρτη


Η πορεία αλληλεγγύης στο Βασίλη Στεργίου και στους υπόλοιπους συναγωνιστές μας καλέστηκε αρχικά από τα ΕΜΜΕ (26/3), επικοινωνήθηκε σε άλλους συλλόγους και πέρασε είτε μέσω απόφασης, είτε μέσω ψηφίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις Γεωλογικού, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Παντείου και Φυσικού.Η πρόταση πέρασε και στην απόφαση του Συντονιστικού Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας (28/3) όπου και ύστερα από παρέμβαση αρκετών ομιλιτών έγινε τελικά ονομαστική αναφορά στο Βασίλη Στεργίου μέσα στο κείμενο της απόφασης του Συντονιστικού.
...ξεπερνώντας τώρα τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες...(βλ. πάνω)...
Η πορεία προπαγανδίστηκε - λίγο βιαστικά ίσως - με τρικάκια την ώρα του συλλαλητηρίου της Τετάρτης και με αφισάκι που κολλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/3 με τη συμμετοχή τριών πανό Φοιτητικών Συλλόγων (ΕΜΜΕ, Φυσικο, ΣΕΜΦΕ) και περίπου 400++ αλληλέγγυων ακολουθώντας το δρομολόγιο Πολυτεχνείο - Πατησίων-->Σταδίου-->Σύνταγμα - Καραγιώργη Σερβίας-->Πανεπιστημίου-->Πατησίων - Πολυτεχνείο, αφού πρώτα είχε προηγηθεί για δύο ώρες μικροφωνική μπροστά από την κεντρική πύλη του ΕΜΠ και μοίρασμα κειμένων σε Πατησίων και Στουρνάρη.

Παρά την μικρή συμμετοχή του κόσμου και την προκλητική στάση των ΜΑΤ που μας πήγαιναν καρότσι (και κάποια στιγμή σε "Π") η πορεία κατάφερε να μην αποτελέσει μια αποκομμένη κίνηση από τη ζωή της πόλης, εφόσον εκείνη την ώρα ο κόσμος κινούνταν ακόμα στο κέντρο.
Μια πορεία αλληλεγγύης, μια πορεία κατά της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής δεν είναι ένας απομονωμένος περίπατος - "διάλογος" ανάμεσα σε διαδηλωτές και διμοιρίες. Κάθε μας σύνθημα απευθύνεται πάνω απ' ολα στην κοινωνία. Αυτή τη φορά μας άκουσαν πολλοί. Την επόμενη θα μας ακούσουν περισσότεροι...

"Το κίνημα δε λήγει 30 του Μαρτίου,
λευτεριά στο σύντροφο Στεργίου"


------------------------------
*φωτο από athens.indymedia.org