Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007

23/02/07: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 22ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ…




Οι φοιτητές βρισκόμαστε στην όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων με 330 κατειλημμένα τμήματα και με συντονισμένες δράσεις να οργανώνονται πλέον σε όλη την Ελλάδα. Με καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, κλεισίματα δρόμων, αποκλεισμούς σιδηροδρομικών σταθμών, συναυλίες, εκδηλώσεις, αυθόρμητες πορείες σε λαϊκές γειτονιές κ.α. διαψεύδουμε έμπρακτα τις παραφιλολογίες περί σταματήματος των κινητοποιήσεων μας. Ενώ το κράτος δείχνει να έχει κάμψει τις αντιστάσεις στο φοιτητικό μέτωπο καταθέτοντας το νόμο-πλαίσιο, οι φοιτητές συνεχίζουμε να επιλέγομε τη ρήξη με τις κυβερνητικές πολιτικές, οξύνοντας τον αγώνα. Η προχθεσινή πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία (22/2/2007) με 30.000 διαδηλωτές στο δρόμο ήταν η μαζικότερη των τελευταίων εβδομάδων. Πλήθος φοιτητών επέλεξε την επίθεση δημιουργώντας πολλές εστίες έντασης κατά τη διάρκεια της πορείας με αποκορύφωμα τις εκτεταμένες συγκρούσεις στη Βουλή, στις οποίες οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ρίψεις χημικών, ξυλοδαρμούς και μία σύλληψη. Ο βαριά τραυματισμένος διαδηλωτής νοσηλεύεται φρουρούμενος αναμένοντας να οριστεί δικάσιμος ενώ τον βαραίνουν ανυπόστατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Το ίδιο απόγευμα εκατοντάδες φοιτητών πορεύτηκαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο συλληφθέντα φοιτητή, προς τη ΓΑΔΑ με τα ΜΑΤ να έχουν την πορεία σε ασφυκτικό κλοιό και να προκαλούν, δείχνοντας εξαρχής τις διαθέσεις τους για το τι θα ακολουθούσε. Στην επιστροφή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας διμοιρίες επιτέθηκαν συντονισμένα σπάζοντας την πορεία στα δύο με τη χρήση ασφυξιογόνων, δακρυγόνων και ωμής βίας με αποτέλεσμα μόνο μικρό μέρος της πορείας να συνεχιστεί προς την πλατεία Βικτορίας. Η επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίστηκε με την καταδίωξη των διαδηλωτών στα στενά των Εξαρχείων όπου προέβησαν σε μία σύλληψη. Ο συλληφθείς φοιτητής αφού τραυματίστηκε σοβαρά αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για 5 πλημμελήματα και κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα οριστεί δικάσιμος.
Η απρόκλητη επίθεση στην πορεία προς τη ΓΑΔΑ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προσχεδιασμένη, ήταν πολιτική απόφαση. Το κράτος για άλλη μια φορά θέλει να καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιστεί τις επιταγές του κεφαλαίου ακόμα και αν χρειαστεί να χάσει το δημοκρατικό του προσωπείο. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση πρέπει να ολοκληρωθεί, οι εταιρίες πρέπει να μπουν στις σχολές και οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης πρέπει να καταπνιγεί ιδιαίτερα όταν συνιστώσες του κινήματος πραγματοποιούν αυθόρμητες και δυναμικές δράσεις υιοθετώντας επιθετικές λογικές απέναντι στην εξουσία. Λογικές αμφισβήτησης τις οποίες το σύστημα επιδιώκει να διαστρεβλώσει και να ενσωματώσει και μέσω των ΜΜΕ. Σε μας ο ρόλος των μέσων ήταν και θα είναι σαφής: ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, την ανάγκη για τηλεθέαση και εξυπηρετώντας τα κέντρα εξουσίας στα οποία ανήκουν «κατασκευάζουν», ανακατασκευάζουν και πωλούν την εικόνα του φοιτητικού κινήματος διαστρεβλώνοντας το μήνυμα του με απώτερο σκοπό την επιβολή στην κοινωνική συνείδηση της λογικής περί επιστροφής στην τάξη και την κανονικότητα.
Κατασταλτικές μεθοδεύσεις όπως της περασμένης Πέμπτης δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, είναι ο κανόνας.
Είναι η πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κοινωνικά κομμάτια που διεκδικούν ρόλο στην πολιτική διαδικασία ( συμβασιούχοι, ναυτεργάτες, δάσκαλοι, μαθητές κ.α.), οξύνοντας τα μέτωπα αντιπαράθεσης είτε με την εργοδοσία είτε με τους επίσημους ολοκληρωτικούς θεσμούς που ελέγχουν όλο το φάσμα της κοινωνικής δραστηριότητας προς όφελος της άρχουσας τάξης.
Το εκπαιδευτικό όσες προσπάθειες και αν κάνει η κυβέρνηση, δεν θα λήξει εδώ. Επιλέξαμε την ολοκληρωτική αντιπαράθεση με την συντελούμενη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η καταστολή οι συλλήψεις και η συκοφάντηση των αγωνιστών μέσω των ΜΜΕ, δεν θα κάμψουν τις αντιστάσεις μας,
αντίθετα…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22ης/ 2/ 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2/2007 (11.00)


ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΜΕ




*βίντεο από το πέσιμο στην πορεία προς ΓΑΔΑ
-->http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=661594

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2007

21-22/02/07: ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
-γιορτή δρόμου-
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΡΜΟΥ & ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2 , 17:00



Καταληψίες από σχολές
----------------------------------------------------------------------------------



Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε από μια πρωτοβουλία φοιτητών - καταληψιών από σχολές , μολονότι στη συνέχεια "πέρασε" και από κάποιες γενικές συνελεύσεις (ΕΜΜΕ, ΑΣΟΕΕ κ.α.) Κατά τη διάρκεια της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΡΟΜΟΥ η συμβολή Ερμού & Αθηνάς μετονομάστηκε σε "Κατάληψης & Απεργίας", η άσφαλτος ζωγραφίστηκε (πριν ξηλωθεί προς αναζήτηση της πολυπόθητης και χιλιοακουσμένης παραλίας), στήθηκε μικροφωνική εγκατάσταση και προτζέκτορες στους τοίχους, διαβάσαμε και μοιράσαμε κείμενα, ακούσαμε τις μουσικές μας, είδαμε ταινιάκια, φωτογραφικό υλικό και βιντεο-ντοκουμέντα από την 8η Ιούνη κι όταν πλέον η ώρα πέρασε και είχαμε μείνει καμιά 100άρα άτομα, η ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΓΙΟΡΤΗ ΔΡΟΜΟΥ μετονομάστηκε σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ καθώς οι εναπομείναντες καταληψίες μεταφέρθηκαν στην μόνιμα κατειλημμένη ζώνη της Καπνικαρέας όπου στήθηκε ένα κανονικότατο γλέντι με μουσική, χορό, κρασι και -επειδή νηστικός καταληψίας δε χορεύει- άφθονα σουβλάκια. Οι λεπτομέρειες φυσικά δεν αφορούν αυτό το blog...
Λίγο πριν ξημερώσει τα φώτα έσβησαν, τα ηχεία σίγησαν κι οι καταληψίες εναποθέσαμε τα κουρασμένα μας κορμιά στα κρύα πατώματα των σχολών μας καθώς ένα ακόμα πανελλάδικο συλλαλητήριο μας περίμενε λίγες ώρες αργότερα...
Τελικά,
σχεδόν ένα 24ώρο μετά,
σχεδόν η ίδια μεγάλη παρέα
μαζί με πολλόυς ακόμα διαδηλωτές - αλληλέγγυους στον συλληφθέντα της πορείας της 22/2
θα "παιξει κυνηγητό" στα στενά των Εξαρχείων (λεπτομέρειες στο κείμενο και την αφίσα "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ που υπογράφουμε και πάλι ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ)
ελάχιστες φωτογραφίες
στο παρακάτω link απο indymedia:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=659733

20/02/07: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ-ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & Μ.Μ.Ε
20-2-2007

Ήδη από τον Μάη και τον Ιούνη αλλά και τώρα, τον Γενάρη μέχρι σήμερα, οι φοιτητές έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις και καταλήψεις απαντούν δυναμικά απέναντι στην επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο ώστε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες επιταγές του.
Σ' αυτή την κατεύθυνση έχουν επιλέξει να καταλάβουν τις σχολές τους και κυρίως να τις διαχειρίζονται οι ίδιοι από την αρχή ως το τέλος. Μια πτυχή της αυτοδιαχειριζόμενης λογικής της κατάληψης είναι και η «ευθύνη» για την καθαριότητα των κατειλημμένων κτιρίων ενώ μέχρι τώρα, την περίοδο της «κανονικότητας», αυτό ήταν «ευθύνη» των εργαζομένων-καθαριστριών που δουλεύουν κάτω από σαθρές και άκρως εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας, από τις 3μηνες συμβάσεις εργασίας και τα ελαστικά ωράρια μέχρι τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς στα όρια της επιβίωσης. Πέρα όμως απ' όλα αυτά, έχουν ν' αντιμετωπίσουν και εκβιασμούς από πολλές κατευθύνσεις που τους γνωστοποιούν ότι όσο υπάρχουν καταλήψεις δεν θα πληρώνονται. Εμείς απαντάμε ότι δεν θα ανεχτούμε κανέναν εκβιασμό ούτε και την άθλια προσπάθεια να στρέψουν τους εργαζομένους στα πανεπιστήμια (επιστάτες, καθαριστές-στριες, κηπουρούς κτλ) ενάντια στον αγώνα μας.
Απαιτούμε από τον οποιοδήποτε υπεύθυνο (καθηγητή-επόπτη, επιτροπή διαχείρισης της παν/κης περιουσίας κτλ) να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά κολλήματα-προφάσεις και να κινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για όλες τις ημέρες κατάληψης και μάλιστα εγκαίρως.

Η επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο είναι κοινή…
…κοινός οφείλει να 'ναι και ο αγώνας για την ανατροπή του!