Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007

20/02/07: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ-ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & Μ.Μ.Ε
20-2-2007

Ήδη από τον Μάη και τον Ιούνη αλλά και τώρα, τον Γενάρη μέχρι σήμερα, οι φοιτητές έχουν επιλέξει τον δρόμο του αγώνα ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις και καταλήψεις απαντούν δυναμικά απέναντι στην επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο ώστε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες επιταγές του.
Σ' αυτή την κατεύθυνση έχουν επιλέξει να καταλάβουν τις σχολές τους και κυρίως να τις διαχειρίζονται οι ίδιοι από την αρχή ως το τέλος. Μια πτυχή της αυτοδιαχειριζόμενης λογικής της κατάληψης είναι και η «ευθύνη» για την καθαριότητα των κατειλημμένων κτιρίων ενώ μέχρι τώρα, την περίοδο της «κανονικότητας», αυτό ήταν «ευθύνη» των εργαζομένων-καθαριστριών που δουλεύουν κάτω από σαθρές και άκρως εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας, από τις 3μηνες συμβάσεις εργασίας και τα ελαστικά ωράρια μέχρι τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς στα όρια της επιβίωσης. Πέρα όμως απ' όλα αυτά, έχουν ν' αντιμετωπίσουν και εκβιασμούς από πολλές κατευθύνσεις που τους γνωστοποιούν ότι όσο υπάρχουν καταλήψεις δεν θα πληρώνονται. Εμείς απαντάμε ότι δεν θα ανεχτούμε κανέναν εκβιασμό ούτε και την άθλια προσπάθεια να στρέψουν τους εργαζομένους στα πανεπιστήμια (επιστάτες, καθαριστές-στριες, κηπουρούς κτλ) ενάντια στον αγώνα μας.
Απαιτούμε από τον οποιοδήποτε υπεύθυνο (καθηγητή-επόπτη, επιτροπή διαχείρισης της παν/κης περιουσίας κτλ) να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά κολλήματα-προφάσεις και να κινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για όλες τις ημέρες κατάληψης και μάλιστα εγκαίρως.

Η επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο είναι κοινή…
…κοινός οφείλει να 'ναι και ο αγώνας για την ανατροπή του!