Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

24/01/07: ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ...ΕΜΜΕ + ΑΣΟΕΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Μετά το τέλος της μεγάλης παναθηναϊκής πορείας στις 24 Ιανουαρίου τα φοιτητικά μπλοκ διαλύονται στην Πανεπιστημίου και ανακοινώνεται ότι θα ακολουθήσει συντονιστικό...στην Ιατρική Σχολή στο Γουδί!!! Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΕΜΜΕ στα πλαίσια της απόφασης της Γ.Σ. και μετά από σχετική πρόταση σε Γενικές Συνελεύσεις 4 Συλλόγων καταλήγει να συμπορεύεται με την ΑΣΟΕΕ (πήρε απόφαση μέσω ψηφίσματος μετά από πρόταση του συλλόγου μας) ως τα γραφεία της ΓΣΕΕ σε μια λογική πίεσης προκειμένου να κηρύξει γενική απεργία και να αποσύρει κάθε ενδιαφέρον για την ίδρυση της Ακαδημίας Εργασίας.

Περίπου 600-700 άτομα συγκεντρώνονται πίσω από τα δύο πανό και συγκροτούν εξωτερικές αλυσίδες λόγω της ασφυκτικής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων (όλων των χρωμάτων). Στην πλατεία Κοραή η πορεία σταματά και διαδηλωτές απαιτούν να αφεθεί ελεύθερος νεαρός που μόλις είχαν "τσιμπήσει" τα σαϊνια του Βύρωνος να...περνάει από μπροστά τους! Αφού αφέθηκε ελεύθερος η πορεία συνέχισε στην Πανεπιστημίου, έστριψε Πατησίων, προσπέρασε το Πολυτεχνείο και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ στο υψος της Αλεξάνδρας. Φωνάχτηκαν συνθήματα, τοποθετήθηκε πανό της Κατάληψης ΕΜΜΕ ("ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΡΑ") και στην απόχώρηση οδεύοντας προς ΑΣΟΕΕ η πορεία άφησε τα σημάδια της με σπρέϊ σε κάποιους τοιχους της πόλης ( "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" κ.α.)



Στη συνέχεια, οι δύο σύλλογοι συμμετείχαν κανονικά στο συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων όπου και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων..."Αποκλεισμός των γραφείων της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου απαιτώντας τη σύγκλιση πανεργατικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, την άμεση υποστήριξη τους στον αγώνα μας καθώς και να κλείσει την Ακαδημία Εργασίας. Προσυγκεντρωση στις 12 στο Κάτω Πολυτεχνείο."



*οι φωτογραφίες δικές μας - δημοσιεύτηκαν και στο indy

*ρεπορταζ των κόκκινων αντι-ρεπόρτερ στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=642338





ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΗΡΥΞΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ





ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ