Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007

13/03/07: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ
(12/03/2007)



Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ημέρα ψήφισης του νέου νόμου – πλαισίου στη Βουλή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή 35.000 και πλέον φοιτητών.
Κατά τη διάρκεια της πορείας και ενώ οι φοιτητές αντιδρούσαν έντονα στην εκπαιδευτική και εργασιακή αναδιάρθρωση , στο ελληνικό κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε η ψήφιση του νόμου – πλαισίου. Η πορεία συνεχίστηκε με έντονο παλμό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των δυνάμεων καταστολής. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο ύψος της Βουλής, όπου δημιουργήθηκαν αρκετές εστίες έντασης και συγκρούσεις με τις δυνάμεις, οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη ρήψη χημικών και ασφυξιογόνων, ξυλοδαρμούς και μαζικές συλλήψεις. Στο σημείο αυτό το πρώτο μέρος της πορείας αποκόπηκε από το υπόλοιπο σώμα και ακολούθησε κυνηγητό των διαδηλωτών από τα ΜΑΤ μέχρι τα Προπύλαια αλλά και στα στενά κοντά στη Βουλή.
Αρκετοί από τους διαδηλωτές δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 61 προσαγωγές και συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες, οι 49 κατηγορούνται για πλημμελήματα, ενώ οι υπόλοιποι 12 παραπέμπονται για κακουργήματα. Σήμερα ξεκίνησαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων οι δίκες των προσαχθέντων με πλήθος κόσμου να ζητά την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση τους. Οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν για μια ακόμη φορά με εκτεταμένη ρήψη χημικών προσπαθώντας να διασπάσουν μέρος των παρευρισκομένων (οι οποίοι ήταν ήδη διαχωρισμένοι σε δυο ομάδες μπροστά στα δυο κτίρια που διεξάγονταν οι δίκες) . Η δική των 49 προσαχθέντων τελικά πήρε αναβολή για την 21η Μαρτίου.



ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ